Familie journalen

Familie journalen

6 tip til at undgå barberknopper

Moden skifter, og i dag er barbergrej, eller en shaver, også en del af mange kvinders hverdag. Hår på benene, hår under armene, hår i bikinilinjen; det hele skal væk og måske endda mere end det, og rigtig mange slås bagefter med irriterende barberknopper eller indgroede hår, der skaber ravage og betændelse især i intimområdet.

  • Brug en saks eller en ladyshaver med trimmer til at tage toppen af væksten.
  • Blødgør huden ved at varme den for eksempel i et siddebad eller ved at lægge en dampende, hed klud over et minut eller to.
  • Nu er håret klar til en omgang skum, gelé eller olie, for eksempel Shavesafe uden parfume, parabener eller farvestoffer fra sinful.dk, Avivir Aloe Vera Woman’s Shave, der er en mousse, eller Face & Body Oil fra Juhldal, der er ren, koldpresset abrikoskerneolie, sidstnævnte fås i helsekosten og hos Matas. Du kan også dryppe nogle dråber ren Tea Tree Oil eller Citridal, som er ekstrakt af grapefrugtkerner, i din barberskum.
  • Før du går i krig med skraberen, skal du sørge for, at barberhøvlens blad er nyt og skarpt og vær ekstra påpasselig med engangsskrabere. Skyl hårene fra klingen af med koldt vand undervejs. Barber først med hårene.
  • Vask til sidst med en intimsæbe, for eksempel Vivag, der har en lav pH og er tilsat mælkesyre, der styrker hudens egen beskyttelse.
  • Når du har tørret dig godt, skal du smøre dig ind med en god creme, der forebygger bakterier og dermed knopper. Særlig effektiv er Propolis salve fra Danasan eller Nova TTO med Tea Tree Oil fra Novasel. Du kan også få en aftershave til kvinder med Aloe vera fra Avivir.

RELATED ARTICLES

Skøn
Skøn
iForm
iForm
Hendes Verden
Hendes Verden
Femina
Femina
Søndag
Søndag
Familie Journalen
Familie Journalen
Vores børn
Vores børn
SKØN
SKØN