Intimbarbering for kvinder– det skal du vide

Mange kvinder synes, de små knopper i det intime område er pinlige, men hvordan slipper du af med dem? Er der overhovedet noget, du selv kan gøre? Få svaret i vores guide til intimbarbering nedenfor.

De fleste kvinder intimbarberer sig i dag. Om det kun er en trimmet kant, så der ikke stikker hår ud under trussekanten, eller en komplet glatbarbering er meget forskelligt. Men stort set alle, der intimbarberer sig, har oplevet at få røde knopper eller indgroede hår.

Hvorfor opstår problemet?

Skægpest, røde knopper og indgroede hår skyldes en mild stafylokokbakterie, som alle vi mennesker har i huden. Når vi barberer os, laves der små rifter i huden, og bakterierne får dermed mulighed for at lave små betændelseslignede tilstande inde i huden.

”Skægpest rammer ikke kun folk med skæg”.

Hvad kan du gøre ved det?

Da generne ved intimbarbering (som sagt) opstår på grund af de bakterier, vi har i huden, gælder det om at holde huden bakteriefri. Det kan du gøre ved at følge den her guide til intimbarbering. Du kan naturligvis også bare bruge ShaveSafe – se mere her.

Du kan naturligvis også bare bruge ShaveSafe i stedet for. De fleste oplever, at de ikke behøver passe nær så meget på, når de barberer sig med ShaveSafe. ShaveSafe fjerner jo selve årsagen til problemet: bakterierne i huden og på barberbladet.

Guide til intimbarbering:

1. Blødgøring af huden

Blødgør huden med varmt vand, inden du barberer dig. Dermed åbnes porerne, og hårene bliver blødgjorte, så de er nemmere at barbere. På den måde reducerer du antallet af de små rifter, som skraberen laver, og dermed også risikoen for røde knopper.

2. Valg af skraber

Brug ALDRIG en engangsskraber. Den er det største fyord, når det gælder barbering. Bladene er så dårlige, at de altid laver rifter og dermed irriterer huden. Vælg i stedet en skraber med så skarpe blade som muligt. Jo skarpere de er, jo mindre vil de rive i huden og lave rifter.

3. Valg af barberskum

Her er valget nemt: Brug ShaveSafe. Den antibakterielle og desinficerende barberskum renser din hud og fjerner de bakterier, der sidder på skraberen, så de ikke ender i rifterne og skaber irritation, knopper og indgroede hår.

4. Valg af lotion

Det kan være en god idé at bruge en mild lotion, når du har barberet dig. Den holder huden fugtig og mindsker irritationen. Bare sørg for at vælge en, der er uden parfume og gerne også antibakteriel, som fx ShaveSafe aftershave repair balm.

5. Eksfoliering

Har du mange problemer med indgroede hår, kan det være en god ide at eksfoliere i perioden mellem dine barberinger. Det fjerner ikke blot døde hudceller og bakterier, men åbner også porerne, så hårene kan trænge igennem huden og dermed ikke danner indgroede hår.

6. Koldt vand

Efter barberingen er det rigtig godt for huden at få et koldt gys. Koldt vand lukker porerne og forhindrer dermed, at bakterier trækker ned og generer hårsækken.

Fandt du ikke det du ledte efter?

Nana er klar til at hjælpe dig!
Kontakt mig på:
28285058
mail@shavesafe.dk
Send en mail