Ekstra Bladet

Ekstra Bladet

Hver anden kvinde er glat

Tidens herskende skønhedsideal dikterer glatte og strømlinende hardbodies, og derfor er resultaterne af en lille undersøgelse om mænd og kvinders kønsbehåringspræferencer næppe helt i skoven - også selv om afsenderen er et firma, der leverer intimplejeprodukter.

ShaveSafe har spurgt en række kvindelige og mandlige kunder, hvilken kønsbehåring de synes bedst om – både på dem selv og på en sexpartner.

50 procent af kvinderne foretrækker at være glatbarberede, mens den anden halvdel procent foretrækker trimning. Med andre ord er der ingen af de adspurgte, der holder af intim urskov.

Og hvad vil de så helst have, at en mandlig sexpartner gør? 57 procent af kvinderne foretrækker, at manden trimmer, mens 17 procent bedst kan lide en glatbarberet mand. Og 20 procent synes ikke, at han skal gøre noget som helst ved sin kønsbehåring.

Nana Rytter Nielsen, direktør i ShaveSafe, udlægger deres lille undersøgelse således:

- Undersøgelsens resultater viser, at der er stor forskel på forventningerne til kvinder og mænd, hvad angår intimbarbering – og at mange kvinder sætter sig selv under pres for at leve op til et bestemt ideal. Vi ved fra andre undersøgelser, at det for mange kvinder kan være enormt grænseoverskridende at vise sig frem på stranden eller endda over for partneren, hvis barberingen af ben eller bikinilinje ikke sidder lige i skabet. Deri ligger et tabu, som er vigtigt at få nedbrudt.

ShaveSafes produkter er rettet mod nogle af de problemer og usikkerheder, der kan opstå som følge af barbering. Den danske virksomhed har således udviklet en barberskum, som angiveligt forebygger og modvirker barberingsknopper, indgroede hår og skægpest i forbindelse med barbering.

For nylig vakte det en del medieopmærksomhed, at en intimplejeserie kaldet The Perfect V blev lanceret til netop at pleje den følsomme hud omkring vagina - deraf navnet. Med ingredienser, der er som taget ud af menuen på ny-nordisk restaurant - havtorn, hyldeblomst, multebær etc - lykkedes det bagdamerne at skabe debat i Politiken-segmentet - også selvom hudplejeprodukter ikke just er en nyhed.

RELATED ARTICLES

Skøn
Skøn
iForm
iForm
Hendes Verden
Hendes Verden
Femina
Femina
Søndag
Søndag
Familie Journalen
Familie Journalen
Vores børn
Vores børn
SKØN
SKØN